Història

Hitoria CF santvicenti
Alineació Temp. 1948
Hitoria CF santvicenti
Alineació Temp. 1972

El C. F. Santvicentí es va fundar en 1945 per l’embranzida d’uns esportistes del poble com Miquel Colomer, Salvador Torrents o Salvador Puig, el seu primer president, que van voler introduir el futbol en la nostra localitat. Entre ells van engegar el club i van decidir donar el color vermell a la samarreta en honor de Sant Vicenç Màrtir. L’escut també fa referència al patró del nostre poble. El palmell que hi ha en ell ens recorda el seu martiri igual que la roda de molí amb la qual li van lligar i li van llançar al fons del mar, segons compte la història.

El primer camp en el qual va jugar l’equip, es situava en els actuals terrenys del Golf Sant Vicenç de Montalt, en la seva part més alta i propera al poble. Era un camp petit, de tot just 60 X 30 metres, i amb un gran desnivell. La seu del club estava en una habitació de l’actual Museu del Pessebre que també servia de vestuari ja que tenia una dutxa.

 

El club va desaparèixer en 1953 per falta de diners per tornar a l’activitat en 1970 gracies a Toni Colomé i d’altres companys. En el 1973 agafa la presidència Antoni Buch donant-li una nova embranzida al club i es va construir l’actual camp de futbol després de molts anys lluitant amb l’Ajuntament. Es van destinar al principi 11 milions de les antigues pessetes, però al final es va quedar en una mica menys de la meitat i no es va envoltar tot el camp amb una graderia com estava previst. En 2006 es va decidir posar gespa artificial i en 2009 es van posar els seients en la graderia.

A nivell esportiu, destaquen dos noms: Toni Colomé i Francisco Duarte. El primer d’ells va arribar a jugar en el juvenil del F.C. Barcelona, mentre que el segon va ser campió d’Espanya amb la selecció de Catalunya en categoria infantil.

 

 

El primer equip va aconseguir l’ascens a Primera Territorial en 2007, la categoria més alta en la qual han estat. Amb la reestructuració de les divisions i algun descens inesperat va arribar a jugar a 4a Catalana fins la temporada 2015-16. Després d’una bona temporada en la que va quedar 2on a la classificació va aconseguir pujar a 3a Catalana, competició en la que actualment competeix.

Clubs il•lustres han visitat el nostre camp. Un combinat del Barcelona va venir a la inauguració del nou camp el 22 de gener de 1978. En 2007 va haver un torneig en categories Benjamí, Infantil i Cadet en el qual van participar el Barcelona, Reial Madrid, Athletic de Bilbao, Espanyol, Vila-real o Mallorca. En 2009 va haver un torneig Aleví amb la presència dels millors clubs de Catalunya: Barcelona, Espanyol, Nàstic, Lleida i Girona, entre d’altres.

El CF Santvicentí també ha volgut ser solidari amb els més necessitats. Des de 2007 i fins avui en dia, aquest any es celebra el 10é aniversari, gràcies a l’acord de col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, el Club envia una delegació d’entrenadors a realitzar un campus de futbol de 10 dies a Annantapur (Índia).

.